Gastblogger bij Taarten decoreren

december 13, 2017 / owner  / 

Dineke Cost van de Taartendoos: onze nieuwe gastblogger met een passie voor zoet

9 september 2014

Wat is het fijn om iets met je eigen handen te maken. Iets waarvan de mond van je kind open valt van verbazing, iets wat zegt “dank je wel”, of wat je een herinnering geeft aan je mooiste dag. Misschien raak je er mee bekend als je in verwachting bent, trakteer je er mee op school of is het gewoon omdat iemand jarig is. Taart, daar zeg je alles mee. Ik ben Dineke Cost, 31 jaar oud en getrouwd met Laurens. Mijn grootste verantwoording is het opvoeden van twee lieve maar vooral ondeugende mannetjes (Timo van 5 en Jamie van 1). Maar daarnaast ben ik de Taartendoos en gek op bakken. Hoe is dat zo begonnen?

Dineke

Dit is Dineke van de Taartendoos

Vroeger bakte mijn vader altijd heerlijke appeltaart. Lekker zonder rozijnen, want daar hou ik niet zo van. En natuurlijk ging ik helpen met de appels mengen met de kaneel en suiker, of de restjes deeg op eten, wie kent het niet. Toen ik 21 was ben ik begonnen bij La Place. Wat veel mensen niet weten is dat daar bijna alles vers gemaakt word. Van het deeg om het brood te maken tot de appels zelf schillen voor de appeltaart. Ik heb overal gestaan maar ik wist meteen dat zoet de afdeling was waar ik me het beste bij voelde. In 2006 kregen we de sleutel van ons eerste eigen huis, met wat misschien nog wel belangrijker was: een keuken met oven! Eindelijk kon ik thuis gaan bakken.

Bruidstaart met rozen

Bruidstaart met grijze rand en rozen

Ik had mijn schoonzus wel eens zo’n marsepeinentaart zien maken en dat wilde ik ook. Ik weet nog dat ik mijn eerste marsepein gewoon bij de Jamin heb gehaald. Er was nog bijna geen bakwinkeltje te vinden. Ik was helemaal verkocht en maakte minimaal twee taarten in de week. 3D-taarten, stapeltaarten, uit een boekje of een eigen idee. Ik vond het super leuk. In 2007 ben ik een website begonnen voor mijn taarten en ben ik ze voor anderen gaan maken. Toen is ook de naam Taartendoos ontstaan.

Inmiddels heb ik een eigen workshopruimte van 30m2 in Ede met drie ovens en plek voor tien personen. Alles is roze en wit, lekker zoet. Ik maak eigenlijk van alles. Kindertaarten maar ook veel bruidstaarten. Ik vind royal icing en suikerbloemen ook erg leuk om te doen. Daarnaast geef ik workshops voor beginners, gevorderden en kinderfeestjes.Tevens verkopen we allerlei bak grondstoffen en materialen.

Bruidstaart Koffers gestapeld

Bruidstaart oude gestapelde koffers

De wereld van de taart blijft in beweging en er worden steeds weer nieuwe technieken op bedacht. Ik vind ‘lace’ erg leuk en ben nu bezig om meer met airbrush te doen. Via Taarten Decoreren hoop ik jullie wat van mijn recepten, tips en how to’s meegeven. Tot snel! Wil je meer van me zien? Kijk dan op de website www.taartendoos.nl of like mij op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen.

Tags: , , , 

Kerst taart

december 13, 2017 / owner  / 

Kersttaart how to: kaarstaart met echt waxinelichtje

Het is december en de feestdagen zijn in volle gang. Om half 5 is het al donker en als het tegen zit heb je de hele dag de lampen aan in huis. Gelukkig kan deze taart in de vorm van een kaars een lichtpuntje zijn.

Kaars taart voor kerst

Kaars taart voor kerst

Wat hebben we nodig:

Kapsel/biscuit gebakken in een hoge 15 cm pan.
Vulling naar keuze
Botercrème
Spatel
Krabber
Mesje
Uitstekers
Marsepein/fondant
Kleurstof
Tools
Roller
Waxinelichtje met een houder

Wat heb je nodig.

Wat heb je nodig.

In dit geval gebruik ik een extra hoog kapsel van 15 cm doorsnede. Snij deze 4 keer door. De bovenste plak ongeveer even hoog als je waxinelichtjeshouder. Vul je taart zoals je normaal zou doen, dus een dijkje spuiten en vullen maar. Ik heb gekozen voor mijn standaard vulling met frambozen/bessenmouse en gele room.

Vul de taarten met de vulling naar keuze.

Vul de taarten met de vulling naar keuze.

Leg de plak er weer recht op, en doe dit zo voor 3 lagen. De bovenste vul je (nog) niet.

Snij uit de bovenste plak biscuit een rondje ter grote van je waxinelichtjeshouder

Snij uit de bovenste plak biscuit een rondje ter grote van je waxinelichtjeshouder

Snij uit de bovenste plak biscuit een rondje ter grote van je waxinelichtjeshouder. Je kan vervolgens deze plak op je taart plakken met een dunlaagje jam of botercreme, maar als je de dijkjes goed maakt kan je hem ook nog gewoon vullen, laat natuurlijk het midden leeg. En leg de bovenplak er voorzichtig op en druk hem lichtjes aan.

De taart is  afgesmeerd met botercreme

De taart is afgesmeerd met botercreme

Smeer de taart nu af met botercrème zoals je gewend bent met het palletmes en de krabber. Je zou dit natuurlijk ook met ganache kunnen doen. Zet hem even weg in de koelkast zodat hij wat kan opstijven. Dan is je taart straks een stuk makkelijker om mee te werken.

Kleur 450 gram marsepein rood (je houd er wat van over maar liever iets te veel dan te weinig).
Rol hier een langwerpige lap van die ongeveer 50 cm groot is, het liefst op crisco. Hij moet rondom je taart passen. We bekleden hem niet zoals je bij een normale ronde taart zou doen, maar we bekleden eerst de zijkant, en daarna de bovenkant. Omdat we anders bovenop wel een hele dikke plak krijgen.

Rol rood marsepein uit en snij de zijkanten recht af. Rol deze nu op je roller.

Rol rood marsepein uit en snij de zijkanten recht af. Rol deze nu op je roller.

Meet je eigen taartje op, zodat je weet hoe lang en hoog je marsepeinen lap moet worden. Laat hem iets langer dan nodig, dit geeft je wat meer spelingsruimte. Rol nu de lap rondom je roller. Nu is het handig als we hebben uitgerold met crisco, want dan zit er aan de onderkant van de marsepein een vettig laagje die er nu voor zorgt dat de marsepein niet aan zichzelf gaat plakken en we hem straks ook weer gewoon kunnen afrollen.

Rol de marsepein weer af rondom de taart.

Rol de marsepein weer af rondom de taart.

Neem je roller met marsepein mee naar je taart, en rol deze voorzichtig af langs de zijkant. Het kan zijn dat je eerst met een kwast je taart licht vochtig miet maken zodat je marsepein blijft plakken aan de taart.  Probeer tijdens het afrollen er voor te zorgen dat de marsepein mooi de onderplaat raakt zodat je geen kier hebt. als het goed is hou je iets over maar dat is niet erg.

snij met een mesje de dubbele laag door

snij met een mesje de dubbele laag door

Je hebt nu als het goed is iets overlap, dit is juist nodig om een mooie naad te maken waar we straks zo min mogelijk meer van zien. Neem nu een erg scherp mesje, en snij door de 2 lagen marsepein heen. Dus niet op de rand, maar echt gewoon in de 2 lagen.

Pel het teveel aan marsepein weg, en leg de 2 goede stukken tegen elkaar.

Pel het teveel aan marsepein weg, en leg de 2 goede stukken tegen elkaar.

Nu kan je het overtollige marsepein weg halen. Je haalt het stuk wat middenin te veel is ook weg. maar hebt zo wel 2 lapjes marsepein die je heel mooi tegen elkaar aan kunt leggen.

Snij het teveel aan marsepein van de bovenkant af.

Snij het teveel aan marsepein van de bovenkant af.

Vind je dat je toch te veel naad ziet? Meng dat wat van je roden marsepein met crisco, best wel wat. zo ontstaat er eigenlijk een soort dit papje. Met een rooltje kan je nu de naad dichtsmeren. Zo zie je (bijna) niets meer van de naad. Snij vervolgens het teveel aan marsepein aan de bovenkant af.

Neem nu 200 gram witte fondant voor het “kaarsvet” .

Rol 200 gram witte fondant uit, en snij hier een kaarsvetrand uit.

Rol 200 gram witte fondant uit, en snij hier een kaarsvetrand uit.

Rol dit uit en snij een mooie kaarsvet rand uit. Ik heb een 15 cm cakeboard gebruikt als indicatie tot waar ik ongeveer kon snijden. Hij moet natuurlijk wel over de hele bovenkant passen want daar zit nog geen marsepein of fondant. Ga met je vinder langs de snij randjes om ze wat mooier te maken. Maak de onderkant nat met een kwastje water en bekleed je taart je aan de bovenkant er mee.

Bekleed de taart met het "Kaarsvet"

Bekleed de taart met het “Kaarsvet”

Druk alle zijde mooi aan. En zorg ook dat het goed aan sluit in het kuiltje war er zit voor het waxinelichtje. Mocht de fondant breken bij dit kuiltje, zorg dan dat de zijkanten mooi aansluiten, en dat je voor het midden nog een stukje extra fondant gebruikt. Er komt toch iets overheen, dus het is geen ramp.

Kleur wat marsepein groen. En rol dit uit tot een lang lint.

Rol groene marsepein uit tot een lint

Rol groene marsepein uit tot een lint

Snij de randen netjes af. Ik heb weer gerold op crisco i.v.m. het oprollen. Als je de juiste lengte hebt kan je hem weer op rollen, omdat dit lint minder hoog is dan de rode marsepein heb je niet perse de roller nodig.

Rol het groene lint af rondom de taart.

Rol het groene lint af rondom de taart.

Rol nu het groene lint rondom de onderkant van de taart. Als je wilt kan je hem nog afwerken door een dunne sliert aan de bovenkant vast te maken. Ik vond dat niet nodig.

Maak nu van de zelfde groene kleur een makkelijke rechte strik.

Strik maken

Strik maken

Rol groene marsepein uit. Snij hier 2 rechthoekige stukken uit en een korter rechthoekig stuk. Vouw de uiteinde van de lange stukken samen. Vouw het korte rechthoekige stuk om deze 2 uiteinden heen.  En plak dit op de naad.
Nu kan je de taart nog verder decoreren. Ik heb mijn overgebleven groen nog iets donkerder gekleurd en hiervan hulst uitgestoken. Van de rode marsepein heb ik kleine besjes gemaakt en die op de blaadjes geplakt. Ook heb ik van de overgebleven witte fondant sneeuwsterren uitgestoken. En deze met parelmoer spray glanzend gemaakt. En ik heb de tekst er op gemaakt, maar dat is natuurlijk geheel aan je zelf.

Taart in de vorm van een kaars voor kerst door Taartendoos

Taart in de vorm van een kaars voor kerst door Taartendoos

Heel veel plezier met deze taart, een klein lichtpuntje in de donkere dagen.

Of zoals ze op de school van mijn zoon zeggen:

Lichtpuntjes:

soms zijn ze groot, soms zijn ze klein.
Je hoeft ze niet te zoeken,  je kunt ze ook zijn ;)

Fijne feestdagen allemaal,

Liefs Dineke van de Taartendoos.
Deze gastblog is geschreven door Dineke Cost van de Taartendoos.nl. In 2007 begon ze met haar taartenwebsite en maakte ze de mooiste creaties op bestelling. Vanuit haar eigen workshopruimte in Ede  geeft ze workshops voor beginners, gevorderden en kinderfeestjes. Daarnaast kan je bij de Taartendoos terecht voor al je bak en taartdecoratie benodigdheden. Ook maakt ze Taarten op bestelling. O.a. Bruidstaarten en kindertaarten.


Tags: , , , , 

Valentijnsbeertje

december 13, 2017 / owner  / 

Valentijnsbeertje van marsepein of fondant

Een lief Valentijns beertje.

Het is bijna Valentijnsdag. De dag van de Liefde. En de liefde van de man gaat door de maag, en dan ben ik toch weer aangekomen bij taart :)  Dit keer wil ik dit geboetseerde beertje met jullie delen. Lief en eventueel met een naam op het hartje te maken.

Om dit beertje te maken meng je eerst 130 gram marsepein of fondant in de kleur naar keuze. Ik neem licht roze/ivoor, maar tijdens de workshops nemen mensen ook vaak bruin bijvoorbeeld. Ik praat overigens verder over fondant vandaag, maar het mag ook marsepein zijn, dan maakt niet uit bij dit beertje.
Verder heb je nodig een klein beetje zwart, rood en roze nodig. Eetbare lijm (tylose en water) en crisco om op je handen te smeren.

Ik gebruik voor de maten deze size guide. Een handig dingetje met gaten, waardoor je ongeveer de zelfde maat aan kan houden. Als je hem niet hebt, kan je de afbeelding uitprinten op de juiste schaal (handig die centimeters aan de zijkant) zodat je ongeveer de zelfde maat neemt.

Size guide

Size guide om de hoeveelheden af te meten.

We beginnen met de buik. Neem hiervoor een bal van grote 16. De bal rol je tot een kegel, en dan zet je hem neer, vorm hem nog een beetje bij, geef hem eventueel een dikke buik, of maak hem wat langer, naar je eigen smaak. Maak met een mesje een kleine snede van boven naar beneden.

Zo maak je het buikje van de beer.

Zo maak je het buikje van de beer.

Neem een bal van maat 13, en 2 x een roze balletje van 6. De bal van 13 rol je tot een worst. Deze snij je schuin doormidden, vorm het gesneden deel een klein beetje bij. Het roze balletje druk je plat, en deze plak je met een klein beetje lijm aan het uiteinde van het been/pootje. Lijm de benen vast aan de schuine kant.

Zo maak je de armen en benen van de beer.

Zo maak je de armen en benen van de beer.

Voor de armen neem je een maat 12 en 2 x een roze balletje van 5. Eigenlijk doe je hetzelfde als bij de benen. Dus een rol maken, schuin doorsnijden, roze balletje plat drukken en op het uiteinde plakken. Nu kan je kiezen of je de armen al wilt vast maken of nog niet. Als je wilt dat de beer straks het hart vasthoud kan je beter even wachten.

Voor het hoofd maak je een bal van maat 16/15. Zorg dat het een mooie bal is, maak hem iets ovalen en druk hem een klein beetje plat. Evt kan je ook hier een snede maken van boen naar beneden. Neem ondertussen een maat 7 van wit fondant, rol dit ook tot een ovaal (soort tiktak) en druk deze iets platter. Plak deze op het hoofd, dit is de snuit. Neem 3 kleine balletjes zwart. Rol de ene tot mond, maak van de andere een 3 hoekje als neusje, en de andere snij je door de helft als klaaroogjes. Plak alles vast. Voor de oren nemen we een 1 x maat 7, deze drukken we plat tot een rondje, ook nemen we 1 x maat 6 roze. Ook deze drukken we plat. Nu leggen we het roze rondje op die andere, en deze snijden we door. Dit zijn de oren. Je mag ze vast plakken.

Zo maak je het hoofdje van de beer.

Zo maak je het hoofdje van de beer.

Om het hoofd goed op het lijfje te laten staan heb ik een cocktail prikker in het lijfje gedaan. Als je het beertje dus aan iemand geeft, zeg dit wel altijd, want anders heeft iemand straks een prikkertje in zijn gehemelte en dat willen we echt niet.

Zet het hoofdje vast met een cocktail prikker.

Zet het hoofdje vast met een cocktail prikker.

Nu nemen we een maat 14 van de kleur rood. Maak hiervan een hart, en lijm deze vast aan de buik. Evt kan je de armen nu zo vast maken dat ze het hart vast houden.  Voor de wangetjes neem je een klein beetje rode kleurpoeder. Meng dit met wat poedersuiker. Kleur met een zacht kwastje de wangetjes iets in. Als je het leuk vind, kan je er nu nog een naam op zetten of iets anders. Je kan het beertje heel leuk op een taart plaatsen, of zoals ik heb gedaan op een hartencakeje.

Een lief Valentijns beertje.

Een lief Valentijns beertje.

 


Tags: , , , , 

Kokosmakronen maken

december 13, 2017 / owner  / 

Lekker en makkelijk: kokosmakronen


Soms wil je gewoon even wat anders. Taarten bakken is heel leuk, maar eens iets anders bakken blijft ook erg leuk om te doen. Een tijdje geleden werd mijn jongste zoon 1 jaar en dit wilden we groots vieren. Ik ben toen helemaal los gegaan met diverse nieuwe recepten. Echt super leuk om daar weer eens tijd voor te maken. Heerlijke appelkruimel, worteltaart, brownie cheesecake, etc. Eén van die recepten was voor kokosmakronen. Heel simpel maar vooral heel lekker. Je kunt grote makronen maken en dan met vers fruit, slagroom en bijvoorbeeld een vruchtensaus serveren als dessert. Klein zijn ze gewoon leuk voor op tafel of bij de koffie. Ik heb ze gemaakt met chocolade aan de onderkant. Wil je het klassieker doen dan kan je ronde stukjes ouwel op de bakplaat leggen en daar het beslag op leggen.

Kokos makronen met vers fruit

Kokosmakronen met vers fruit

Recept voor kokosmakronen
Voldoende voor 4 grote en 6 kleine
Ingrediënten:
2 eiwitten
150 gram suiker (bij voorkeur witte basterd suiker)
klein beetje citroensap
125 gram geraspte kokos
150 gram chocolade
naar wens: vers fruit, slagroom, verse vruchten saus of iets anders wat je lekker lijkt.

Ingrediënten voor de Kokos makronen

Ingrediënten voor de Kokosmakronen

Wat belangrijk is, is dat je als eerst alles goed ontvet. We beginnen met de eiwitten opkloppen tot deze stijf zijn en dat lukt niet als de kom en garde van je machine nog helemaal vettig is. Heb je een handklopper dan kan je die ook gebruiken maar dan sta je wat langer te kloppen. Moet je het helemaal met de hand doen dan verdien je een lintje als je klaar bent!

Wanneer je alles hebt ontvet kun je de (het liefst zo vers mogelijke) eiwitten in de kom doen. Begin dit stijf te kloppen. Voeg steeds een klein beetje suiker toe. Je kunt gewoon kristalsuiker gebruiken, alleen houd je dan wel een korreltje over in je beslag. Dit is niet erg, maar wil je dit niet gebruik dan witte basterd suiker. Dit is van zichzelf al veel fijner. Klop de eiwitten zo stijf dat je de kom op zijn kop kan houden zonder dat er iets uitvalt.

Eiwit en suiker helemaal stijf geklopt

Eiwit en suiker helemaal stijf geklopt

Roer dan voorzichtig 1 a 2 theelepels citroensap er doorheen. Vervolgens schep je alle kokos er doorheen. Probeer de stijfgeklopte mix niet te veel om te scheppen omdat je anders de lucht er uit haalt.
Verwarm je oven voor op 100/125 graden. Ik vind het zelf het mooiste als mijn kokosmakronen of schuimpjes nog wit zijn en niet heel erg bruin gekleurd. Kleuren je koekjes te bruin, zet dan de volgende keer je oven lager en zorg ervoor dat je de baktijd verlengt.

Het beslag is klaar

Het beslag is klaar

Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat. Het ligt eraan waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je grote makrons maken, dan maak je grote bergen met een klein kuiltje in het midden. Hierin kan dan later het fruit/slagroom geplaatst worden. Wil je liever kleine makronen maken? Spuit dan met een spuitzak mooie kleine toefjes of neem 2 lepels en maak kleine bolletjes. Het hoeft allemaal niet te netjes bij deze koeken, vind ik. Dat maakt het juist leuker.

Kokos makronen op de bakplaat klaar om de oven in te gaan

Kokosmakronen op de bakplaat klaar om de oven in te gaan

Zet vervolgens je bakplaat in de oven voor 25/30 minuten. Na deze tijd zet je de oven uit, de deur een klein beetje open, maar laat je de koekjes nog 15 minuten drogen. Haal ze daarna uit de oven om verder af te koelen.
Wanneer de koekjes zijn afgekoeld smelt je de chocolade (het liefst temperen, wat dat precies is zal ik een ander keertje uitleggen). Dip de onderkant van de koekjes hierin en laat ze op bakpapier even afkoelen. Als je nu moeite hebt om de koekjes vast te houden, dan kan je ook een beetje chocolade op de bakplaat gieten (niet teveel) iets kleiner dan het koekje en het koekje er op leggen. Laat nu de chocolade stollen.

Heerlijke verse kleine kokos makronen.

Heerlijke verse kleine kokosmakronen.

En nu is het aan jou. Wat wil je er mee doen? Wist je dat als je er geen kokos in doet, je gewoon heerlijke schuimpjes hebt?
Veel plezier met bakken en opeten.

Deze gastblog is geschreven door Dineke Cost van de Taartendoos.nl. In 2007 begon ze met haar taartenwebsite en maakte ze de mooiste creaties op bestelling. Vanuit haar eigen workshopruimte in Ede (met drie ovens!) geeft ze workshops voor beginners, gevorderden en kinderfeestjes.


Tags: , , , 

Chocolade reep maken

maart 10, 2015 / owner  / 

Een tijdje heb ik af en toe een blog geschreven voor het blad Taartenmaken.com
Een aantal van die blogs zal ik hier plaatsen :
http://www.taarten-decoreren.com/blog/2014/12/02/how-to-zo-maak-je-een-persoonlijke-chocoladereep/

Ik zal het maar bekennen, ik ben echt verslaaft aan chocolade. Echt puur vind ik erg lekker, maar stiekem vind ik wit nog steeds het lekkerst. Aankomende week heb ik voor het eerst de chocoladeworkshop. Ik wilde al heel lang iets met chocolade doen, maar ik vond het altijd een beetje eng. Je moest het temperen of zo…. Nou geen idee, iets met een marmeren blad. Nou die heb en had ik niet. Maar inmiddels hou ik ook van chocolade om mee te werken.

Zelf gemaakte chocolade repen met vulling naar eigen smaak.

Zelf gemaakte chocolade repen met vulling naar eigen smaak.

Laatst waren mijn oudste (5) zoon en ik onze pepernoten aan het dippen in de witte chocolade want dat vinden wij zo lekker. En toen kreeg ik een idee. Waarom maken wij daar geen reep van. Een persoonlijke reep, met ingrediënten die bij die persoon past. Of die bij dit jaargetijde past. En zo werd dit idee geboren. Originele en persoonlijke chocolade repen.

Wat heb je nodig:

Chocolade (wit of puur, het liefst callets)
Lekkere ingrediënten die je in de chocolade wilt doen, zoals schuddebuikjes, muisjes, marshmallows, rozijnen, muesli, cornflakes,  marsepein, etc.
Chocolademal
Kom
Spatel/lepels
Thermometer
Eigen gemaakte wikkels (of op Google gevonden)
Aluminium folie
Schaar
Plakband

Als je begint moet je eerst je chocolade temperen. Ik zal er niet te veel op ingaan, maar waar het op neer komt is dat je de chocolade opwarmt tot 40/45 graden, dan weer afkoelt tot 27/30 graden, dit kan je doen door er 15/20 procent aan nieuwe calletjes in te doen. Goed roeren totdat deze ook gesmolten zijn. Eventueel mag je hem dan weer verwarmen tot 30/33 graden.

Gesmolten chocolade met schuddebuikjes

Gesmolten chocolade met schuddebuikjes

Of witte gesmolten chocolade met Rice crispies

Of witte gesmolten chocolade met Rice crispies

Nu kun je aan het werk. Neem voor elke reep (afhankelijk van de grootte van je vorm) 100 gram chocolade. Voeg hierbij de ingrediënten die je lekker vindt. Neem niet te veel, want je zal merken dat er anders te weinig “chocolade” over blijft en krijg je nog gaten in je chocoladepeep.  5 tot 20 gram is al genoeg. Roer dit door tot alles goed verdeelt is. Vul je vorm met het chocolade mengsel en klop een paar keer met de vorm op de tafel, zo gaan de luchtbellen er uit. Laat dit staan tot het goed is afgekoeld.

Vul de reep met jouw mengsel van chocolade met iets lekkers

Vul de reep met jouw mengsel van chocolade met iets lekkers

Qua smaken kan je heel erg veel kanten op. Denk eens aan roze muisjes als er een meisje geboren is (en dan met een leuke roze wikkel) of zoals nu met sinterklaas een reep met schuddebuikjes (want gewone pepernoten zijn wat aan de grote kant). Of gehakte noga, popcorn, gedroogd fruit in kleine stukjes, karamel, mini marshmallows, butterscotch granulaat of andere dingen die je lekker vindt.

Maak een persoonlijke wikkel om je chocolade reep in  in te pakken.

Maak een persoonlijke wikkel om je chocolade reep in in te pakken.

Terwijl je reep aan het afkoelen is, kan je op de computer een wikkel maken. Dit kan je zelf doen in Word, of even Googlen naar een leuke wikkel. Voor heel veel feestjes zijn er al kant en klare wikkels. Wel veelal in het Engels zoeken. Maar je kan hem ook zelf maken in bijvoorbeeld Word. Begin met een leuke achtergrond, en maak daar de rest bij. Zo kan je alleen een tekst toevoegen, maar je kan ook figuren invoegen zodat je een soort label krijgt. Denk ook aan een leuke achterkant tekst, zoals bij een geboorte  het gewicht, tijdstip en datum van de geboorte. Of bij een beterschaps-reep een mooi gedicht. Ik denk alweer veel verder. Nodig de mensen om wie je geeft op deze mannier uit voor een feest of een verjaardag. Als bedankje aan het eind van de bruiloft, of als verrassing bij een kinderfeestje. Zo veel ideeën, het is helemaal aan jou! Als je wikkel klaar is print je hem uit, en knip je hem op het juiste formaat. Knip ook een stuk aluminiumfolie af.

Knip een stuk aluminium folie en vouw deze dubbel, Vouw hier je reep in.

Knip een stuk aluminium folie en vouw deze dubbel, Vouw hier je reep in.

plak een stukje dubbelgevouwen plakband boven op zodat je je wikkel vast kan zetten.

plak een stukje dubbelgevouwen plakband boven op zodat je je wikkel vast kan zetten.

Ik pak zelf 2 x de hoeveelheid die ik nodig heb, zodat ik hem dubbel kan vouwen. Vouw je reep netjes in de aluminium folie. Plak op de bovenkant een stukje dubbelgevouwen plakband(zodat het plakt aan 2 kanten) nu kan je de wikkel op de juiste plek vast maken. Vouw hem om de reep heen en plak hem vast. En klaar is Kees. Een leuk verrassend chocolade cadeau.

Halloween cupcakes met marsepein en fondant

maart 11, 2015 / owner  / 
Halloween cupcakes

Halloween cupcakes door de Taartendoos

Omdat het bijna Halloween is wilde ik nog een paar leuke griezel cupcakes met jullie delen als how to. Van een spin en mummie tot heksenhoed! Zo maak je de Halloween cupcakes:

De pompoen
Begin met 22 gram oranje marsepein. Maak hiervan een bal. Druk hem iets in zodat hij iets ovaler wordt. Met de bovenkant van een cocktailprikker maak je aan de bovenkant een kegelvormig gat. Teken nu met de zijkant van een cocktailprikker strepen aan de zijkant van de pompoen. Neem een klein beetje groen. Maak van een deel een klein steeltje. Maak van het andere deel een sliertje. Draai dit nu om je prikker heen.

Pompoen boetseren how 2.

Pompoen boetseren how 2.

De eksenhoed:
Neem 30 gram zwarte marsepein en kneed dit tot een bal. Leg de bal neer en maak er een kegel van door aan een kant met je hand de rollen. Zet hem recht overeind en druk hem wat aan naar beneden zodat de onderkant recht wordt. Buig de bovenkant om. Rol een stukje paarse marsepein uit. Snij hier een reep van die lang genoeg is om rondom je hoed te kunnen. Bevestig dit aan de onderkant van de hoed. Waar er een naad ontstaat komt nog een gesp. Rol een klein stukje geel marsepein uit en snij hier een vierkant uit. Rol ook een stuk zwarte marsepein uit en snij hier een vierkantje uit en steek een rondje uit van 5 cm. Plak het kleine vierkantje op het gele vierkantje en plak het op de paarse naad. Druk met een cocktailprikker streepjes aan bovenkant van de cirkel. Maak het geheel vast.

Heksenhoed boetseren how 2

Heksenhoed boetseren how 2

De spin:
Neem 10 gram zwarte fondant en kneed dit tot een bal. Druk hem iets platter. Maak met een halve cirkel tool een mondje. Kneed 2 gram witte fondant en kneed dit tot 2 balletjes, dit zijn de ogen. Neem een heel klein beetje zwart en maak hier ook 2 balletjes van. Druk deze plat en plak ze op de witte ballen zodat je gekke ogen krijgt.  Neem vervolgens 15 gram zwarte fondant en maak hier 4 gelijke dunne worsten van. Tip: rol er over heen met je smoother. Dan worden ze mooi gelijkmatig gerold. Leg ze bij elkaar en druk het midden van de rollen iets in elkaar. Lijm het hoofd er op. Nu moet je alleen de poten nog omhoog zetten.

Leuk spinnetje boetseren how 2

Leuk spinnetje boetseren how 2

De mummie:
Deze heb ik direct op de cupcake gemaakt. Smeer een kleine hoeveelheid botercreme op de cupcake. Rol ongeveer 35 gram witte fondant uit. Snij hier reepjes van. En nu is het een kwestie van de reepjes op de cupcake plaatsen. Het mag alle kanten op maar ik vind het fijn om in het midden eerst recht te beginnen. Als de cupcake zo goed als helemaal bekleed is dan maken we nog 2 ogen door 2 zwarte stippen met daarop 2 gele stippen.

Mummie cup cake how 2

Mummie cup cake how 2

Mummie cup cake how 2

Mummie cup cake how 2

Mummie cup cake how 2

Mummie cup cake how 2

 

Heel veel plezier met deze lieve griezelige cupcakes voor Halloween!

Deze gastblog is geschreven door Dineke Cost van de Taartendoos.nl. In 2007 begon ze met haar taartenwebsite en maakte ze de mooiste creaties op bestelling. Vanuit haar eigen workshopruimte in Ede (met drie ovens!) geeft ze workshops voor beginners, gevorderden en kinderfeestjes. Daarnaast kan je hier ook al je taartdecoratie grondstoffen en materialen kopen.
http://www.taarten-decoreren.com/blog/2014/10/29/how-to-halloween-cupcakes-van-marsepein/

Kiekeboetaart

maart 12, 2015 / owner  / 

Kiekeboetaart: taart met een verrassing aan de binnenkant


Je ziet steeds vaker dat taarten aan de binnenkant iets speciaals hebben. Zo heb ik al taarten voorbij zien komen waar dan in het midden roze of blauwe muisjes zitten. Of taarten waarbij er als je hem opensnijdt ineens allemaal M&M’s uitrollen. Maar ook taarten met een andere binnenkant. Een hartvorm in rood bijvoorbeeld, of andere bijzondere vormen.

Ik heb een aantal kiekeboetaart voorbeelden gemaakt met simpele ideeën die ik zelf erg leuk vond.

Polka dot cake

Polka dot cake

Als eerste de polkadot cake. Dat is een cake waarin je balletjes gekleurde cake doet. Dit geeft een leuk effect als je de taart open snijdt.

Je maakt deze polkadot taartdoor eerst cakebeslag te draaien. Ik heb een heerlijke cakemix, maar als je geen cakemix tot je beschikking hebt dan is het standaard recept voor cake altijd: 1 x boter, 1 x bloem, 1 x suiker, en 1 x eieren. Dus bijvoorbeeld 250 gram van alles. Je kan de suiker en boter alvast luchtig kloppen. Daarna voeg je de eieren en bloem toe, en mengen dit rustig maximaal vijf minuten.

Neem een gedeelte van het cakebeslag en kleur dit in de kleur die je wilt. ik heb rood gebruikt.

Cake beslag rood gekleurd

Cake beslag rood gekleurd

Nu mag de oude cake pop maker weer eens uit de kast gehaald worden. Ik heb hem al een paar jaar in huis, maar gebruik hem niet zo vaak. En nu komt hij mooi van pas. Warm hem op, vet hem in en vul de vormen. Na een paar minuten zijn ze klaar. Het is niet erg als ze niet helemaal door en door gaar zijn, want ze bakken straks nog verder in de oven.

Rode cake balletjes uit de cake pop maker

Rode cake balletjes uit de cake pop maker

Vet je ronde bakblik in. Spuit er een klein beetje cakebeslag in. Als je er te veel beslag in doet dan gaan je balletjes te veel naar boven door het rijzen van het beslag.

Cake blik met een klein beetje naturel cake beslag en rode cake balletjes

Cake blik met een klein beetje naturel cake beslag en rode cake balletjes

Druk de balletjes in het beslag en spuit er vervolgens weer een laag beslag overheen. Zet het bakblik in de oven. De baktijd verschilt met elke oven, grootte van het bakblik en hoe vol je het blik hebt gedaan.

Na de balletjes verdeel je het naturel cake beslag.

Na de balletjes verdeel je het naturel cake beslag.

Als het klaar is ziet het er ongeveer zo uit.  Ik denk zelf dat het ook heel erg leuk is om van een stuk gebakken cake een rol te maken, en die in het cakebeslag te doen. Dan krijg je ook rondjes als je de taart doorsnijdt.

Cake met rode cake balletjes als deze gebakken is

Cake met rode cake balletjes als deze gebakken is

Andere leuke dingen die je kan doen met bijvoorbeeld cupcakes zijn een Mickey Mouse, een huisje, een regenboog of een hartje. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, je moet ze alleen bedenken.

Cup cakes met bijzondere binnenkant.

Cup cakes met bijzondere binnenkant.

 

De Mickey Mouse cupcakes:

Eerst begin je met gewoon beslag.

Vul de vormpjes eerst met een laagje cake beslag

Vul de vormpjes eerst met een laagje cake beslag

Vervolgens meng je chocolade cake * (die ik gebakken heb met de cake pop maker) met een klein beetje naturel cake beslag.

mickey cup cakes

Druk een balletje van chocolade cake in het cakebeslag

Dit kneed je tot een bal en een rol. Eerst druk je de bal in het cakebeslag en vervolgens leg je de rol er bovenop als een cirkel.

Rol als circel boven op de bal voor de mickey cup cake

Rol als circel boven op de bal voor de mickey cup cake

Nu spuit je er nog wat naturel cakebeslag in het cupje.

Spuit naturel cake om de cup aan te vullen

Spuit naturel cake om de cup aan te vullen

 

Cupcakes met een huisje aan de binnenkant:

Leuk voor als je net een nieuwe woning hebt. Begin weer met cake beslag. Druk vervolgens een rondje uit een plaat chocolade cake. Zet hierop een soort kegel. Dit word het dak. Vul het cupje nu aan met naturel beslag.

Cupcakes met hart aan de binnenkant:

Vul de vorm met naturel cakebeslag. Meng rode cake met een klein beetje naturel cakebeslag. Kneed hiervan een 3D hartje. Dat maak je door een kegel te kneden, en aan de brede kant een inkeping te maken.

3 D hartje gemaakt van rode cake

3 D hartje gemaakt van rode cake

Druk dit in het cakebeslag in het cupje. Vul het cupje verder aan met naturel cake beslag.

Regenboog cupcakes:

Maak 4 verschillende schaaltjes met cakebeslag, en zorg ervoor dat ze allemaal een andere kleur zijn.

Verschillende kleuren cake beslag in spuitzakken

Verschillende kleuren cake beslag in spuitzakken

Spuit vervolgens een klein beetje van de eerste kleur in een cupje.

de 2e kleur ingespoten in de eerste kleur

de 2e kleur ingespoten in de eerste kleur

Steek vervolgens een nieuwe spuitzak in de 1e kleur, en spuit weer een beetje cake beslag in het cupje. Herhaal dit tot het cupje vol genoeg is en alle kleuren gebruikt zijn.

4 kleuren in gespoten in 1 cup cake cupje.

4 kleuren in gespoten in 1 cup cake cupje.

 

Er is nog veel meer mogelijk. Denk 3D en vezin je eigen vormen. Ik vind het heel erg leuk als jullie dit willen delen bij de comments of op de Facebook van Taarten Decoreren!

*Chocolade cake maak je heel gemakkelijk door gesmolten chocolade en cacao aan het cakebeslag toe te voegen.

Ik heb nog een hele leuke taart met een bijzondere binnenkant gemaakt. Helaas is er ook iets mee misgegaan. Wil je weten wat en wil je weten hoe je hem zelf kan maken kijk dan op mijn eigen website: Taartendoos.nl.

Regenboog Taart

Regenboog Taart


Tags: , , , , 

spikkel taart

maart 13, 2015 / owner  / 

Spikkels/musketzaad


Meestal zijn mijn taarten bekleed met marsepein of fondant. Maar soms is het leuk om eens wat anders te doen.

Spikkeltaart, its a boy

Spikkeltaart, its a boy

Een kennis van kregen er weer een kleintje bij, dus tijd om voor hun een taartje te maken.
Dit keer met spikkels, geinspireerd  door mijn zoon want die vind dat zo lekker op zijn ijsje :)

We beginnen met de basis, een gebakken biscuit van 15 cm. Voor de volledigheid het vullen er ook maar eens bij gezet.
Deze biscuit snijden we 2 x door zodat we hem kunnen vullen.

Gebakken biscuit voor 15 cm

Gebakken biscuit voor 15 cm

Deze biscuit snijden we 2 x door zodat we hem kunnen vullen.  als je hem 3 keer wilt doorsnijden kan dit natuurlijk ook. Ik gebruik zelf een grote taartzaag, mocht je hem niet hebben kan het ook met een groot kartel mes. Snij dan de taart 2 cm in, en dit helemaal rondom, je kan dan goed de hoogte bepalen. Als de heel rand in gesneden is, dan kan je hem helemaal door snijden.

De taart doorsnijden met een taart zaag

De taart doorsnijden met een taart zaag

Spuit met botercrème eerst een dijkje, dit voorkomt dat de vulling tegen je marsepein of fondant aan kan lopen en kan gaan lekker. Vul de taart met wat je wilt, ik gebruik in dit geval een frambozen/bessenmousse met een vanille crème.

Vul de taart met iets wat je zelf lekker vind

Vul de taart met iets wat je zelf lekker vind

Als de taart 2 lagen vulling heeft en de “deksel” er weer op zit kan je de taart goed afsmeren. Begin gewoon met de taart helemaal dicht te smeren met de botercrème.

Smeer eerst je taart helemaal dicht met de botercreme

Smeer eerst je taart helemaal dicht met de botercrème

Als er overal botercrème zit gaan we de taart strak maken. Boven op gebruik je daar je paletmes voor, de zijkant maak je strak door een krabber. Zet de krabber schuin tegen je taart aan, onder een hoek van 20/30 graden, en draai je taart rond mbv je draaiplateau. Zo haal je al de overtollige botercrème er af.

Met bhv een krabber kan je de zijkanten strak maken en haal je de overtollige botercreme weg.

,,s”s,;’Lc’SLl¶c Met bhv een krabber kan je de zijkanten strak maken en haal je de overtollige botercrème weg.

Zet de taart als hij netjes en strak afgesmeerd is in de koelkast of even in de vriezer. De botercrème word dan hard zodat je taart wat beter te hanteren is en niet meer indeukt.

Zet nu een bord klaar met de spikkels naar keuze en haal je taart uit de koeling/vriezer. In een hand hou je de taart vast en in je andere hand hou je de spikkels/musketzaad. Hou het wel boven het bord. Voorzichtig druk je de spikkels tegen de taart aan. Doe dit helemaal rondom en bovenop.

Druk de spikkels  voorzichtig tegen de taart aan.

Druk de spikkels voorzichtig tegen de taart aan.

Als je overal spikkels hebt kan je de rand schoonmaken en de taart verder decoreren zoals je zou willen. Hieronder nog een voorbeeld van hoe de taart met musketzaad/spikkels gebruikt is.

Nog een voorbeeld van een spikkel taart

Nog een voorbeeld van een spikkel taart

Gouden pailletten op een taart

maart 14, 2015 / owner  / 

Gouden pailletten op een taart


Taartje met eetbare pailletten

Taartje met eetbare pailletten

Natuurlijk niet echt, maar toch een leuk effect.

Ik vind het mooi om met verschillende structuren te werken, ruffles, ruitjes, etc. Dit is weer iets nieuws.
Volgende keer zou ik er meer tijd voornemen om de verf te laten drogen, en dan zou ik ook nog meerdere lagen doen, zodat het goud nog egaler zou worden.

Ik ben begonnen met een taart (of in dit geval een dummie) af te smeren met botercreme. Je zou hem ook alvast kunnen bekleden en vervolgens de buitenkant met pipinggel afsmeren, dan plakt het ook mooi en heb je een mooie basis.

Smeer eerst je taartje af.

Smeer eerst je taartje af.

Vervolgens heel veel eetbare confetti  op een bord en dit zo goed als het gaat tegen je taart aan plakken. meestal lukt dat aardig door je taart in 1 hand te houden, en me de andere hand steeds nieuwe confetti er tegen aan te plakken.

Maskeer de taart met de confetti.

Maskeer de taart met de confetti.

vervolgens moeten we die leuke gekleurde confetti (wat ook leuk is om te gebruiken zoals ze zijn) een gouden kleur geven. Ik heb de pray gebruikt van PME, maar je kan daar natuurlijk ook andere spray voor gebruiken. Gebruik meerdere lagen en laat ze tussendoor goed drogen.

Spray met goudspray je taart.

Spray met goudspray je taart.

Als de lagen droog zijn kan je er nog voor kiezen om met een kwastje wat goud er op te verfen. Wat ik vaak doe is een beetje alcohol op het goud wat nog op het bord ligt. Dit word dan weer verf en kan je nog op je taart aanbrengen.

Het laatste beetje er op verfen

Het laatste beetje er op verfen

Vervolgens kan je hem gebruiken zoals je wilt. Ik heb hem gebruikt in een stapeltaartje met grote roos boven op. (en zoals eerder vermeld zou ik de volgende keer toch nog iets meer goud gebruiken)

Heel veel succes.

Taartje met eetbare pailletten

Taartje met eetbare pailletten

 

“Deze gastblog is geschreven door Dineke Cost van de Taartendoos.nl . In 2007 begon ze met haar taartenwebsite en maakte ze de mooiste creaties op bestelling. Vanuit haar eigen workshopruimte in Ede  geeft ze workshops voor beginners, gevorderden en kinderfeestjes. Daarnaast kan je bij de Taartendoos terecht voor al je bak en taartdecoratie benodigdheden. Ook maakt ze Taarten op bestelling. O.a. Bruidstaarten en kindertaarten.”

Traktatie fruitbloemen voor school

maart 15, 2015 / owner  / 

Cupcakes met fruitbloemen maken als traktatie op school

small 9 april 2015 by  | Filed under Gastblog, How to.

Iedere moeder zit wel eens met de vraag? ”Wat moeten we nu weer trakteren?” De school heeft liever fruit, maar je kind misschien wel niet? Gewoon snoep is ook zo wat. En dan de aankleding. Sommige ouders maken er hele kunstwerken van waar dagen werk in heeft gezeten, is dan een zakje chips nog wel genoeg? Of toch een versierde mandarijn? Gelukkig kan je tegenwoordig op internet al heel veel leuke ideeën vinden.

Mijn zoon is afgelopen week 6 jaar geworden. Alweer een jaar voorbij en ook ik stond voor de keuze wat gaan we trakteren. Want als taartenbakster wordt er ineens best wat van je verwacht. Vorig jaar hadden we ronde koekjes gebakken, met een chocoplaatje er op met een print en daar een lintje aan vast gemaakt als of het medailles waren.  Dat was leuk en anders. Nu had ik geen idee. Gewoon een cupcake met een print dat werd hem niet. Mijn zoon wilde wel weer een koekje aan een lintje, maar dat wilde ik niet. Nu kwam uit eindelijk de inspiratie uit de school zelf. Op dit moment is het thema lente, met daarbij vooral de bloemen die groeien. En zo kwam ik op het idee van fruit bloemen in een cupcake.

Fruit bloemen met cupcakes

Fruit bloemen met cupcakes

Zo heb ik ze gemaakt. Wat heb je nodig:

Cupcakes
Topping zoals botercrème
Groene kleurstof
Spuitzak en spuitmondje
Groen papier
Schaar
Saté prikker
Veel fruit
Bloem en ronde uitstekers

Om te beginnen bak je de cupcakes zoals je altijd doet. Vervolgens heb ik een lekkere vanille crème gemaakt (je kan gewoon je lekkerste crème of een andere topping die je wilt gebruiken). Deze heb ik groen gekleurd met wat kleurstof. Vervolgens heb ik met een stervormig spuitmondje gras gespoten door naast elkaar allemaal sterren te spuiten. Dit heb ik de avond voor zijn verjaardag gedaan zodat dat alvast klaar stond.

Cup cakes gebakken naar je eigen recept

Cup cakes gebakken naar je eigen recept

Vanille crème groen gekleurd voor het gras

Vanille crème groen gekleurd voor het gras

Met een stervormig spuitmondje spuit je gras op alle cupcakes

Met een stervormig spuitmondje spuit je gras op alle cupcakes

 

Uit een groen papiertje heb ik blaadjes geknipt. Je vouwt hem eerst 1 x dubbel zodat je 2 blaadjes aan elkaar hebt. Ik heb het blad meteen 3 x dubbel gevouwen zodat ik 2 x 2 blaadjes aan elkaar had. Druk deze blaadjes op een saté prikker. Ik heb de saté prikkers wel iets ingekort omdat ze anders wel erg lang werden.

Uit groen papier knip je blaadjes

Uit groen papier knip je blaadjes

 

Kort de saté prikkers in, en prik het blaadje op de prikker.

Kort de saté prikkers in, en prik het blaadje op de prikker.

Op de dag zelf moest ik nog wel de fruit bloemen maken. Ik wilde dit niet een dag eerder doen ivm het verkleuren en uitdrogen van het fruit. Ik heb veel appel gebruikt omdat de meeste kinderen dat wel lusten. Ik wilde ook niet te veel variatie omdat je dan zo’n geruzie krijgt met ik wil die en ik wil die.

Was eerst je appel en droog hem af. Snij hem in 5 plakken, de middelste plat gebruiken we niet i.v.m. het klokhuis, maar je kan een lekkere fruitsalade maken voor jezelf. :) Leg de plakken neer, de ronde plakken waar de meeste schil nog aan zit heb ik met het snijvlak naar beneden gelegd. Zodat hij goed stevig ligt als we het bloemetje gaan uitsteken. Met een bloemuitsteker steek je nu de vorm van de bloem uit. Steek uit het midden van de bloem weer een rondje. In dit rondje kan je een druif doen. Maar je zou ook een rond stukje van een andere fruit soort kunnen nemen. Nu druk je de bloem voorzichtig op de prikker met blad. Duw hem niet te ver anders breekt je fruit wellicht. Nu kan je de fruitbloemprikker in de cupcake steken.

Snij de appel in 5 Plakken.

Snij de appel in 5 Plakken.

Steek een bloem uit elke plak (behalve de middelste met het klokhuis) en steek een rondje uit het midden van elke bloem. Druk hier een druif in.

Steek een bloem uit elke plak (behalve de middelste met het klokhuis) en steek een rondje uit het midden van elke bloem. Druk hier een druif in.

Ik heb ze ook met meloen en kiwi gedaan. Voor de kiwi heb ik een kleinere uitsteker van een bloem gebruikt, omdat deze wat kleiner was heb ik hier extra druiven aan de onderkant op de prikker geschoven.

Voor de meloen is het wat passen en meten. De bloem uitsteker past niet zo makkelijk. Het lukte mij om 2 halve bloemen uit te steken. Eerst sneed ik een dunne plak van de meloen af. Dan druk je ik de bloem uitsteker 2 x in die plak zodat ik 2 halve bloemen had. Deze sneed ik dan recht af en legde ik bij elkaar. Dan stak ik uit het midden een rondje, hierin paste dan een druif. En zo zette ik deze ook in elkaar.

Voor de meloen is het passen en meten. Ik heb 2 halve stukken bloem uitgestoken.

Voor de meloen is het passen en meten. Ik heb 2 halve stukken bloem uitgestoken.

Steek uit de meloen een rondje in het midden. Hierin past een druif.

Steek uit de meloen een rondje in het midden. Hierin past een druif.

 

Voor de juffen hebben we iets grotere boeketten gemaakt en deze in een grotere cake gezet. Zo kan je ze leuk rondbrengen en hebben ze in de lerarenkamer nog een lekkere cake om op te eten.  Een leuke zoete en gezonde traktatie in een.

Leuke fruit bloemen. Zoet, gezond en lekker.

Leuke fruit bloemen. Zoet, gezond en lekker.

“Deze gastblog is geschreven door Dineke Cost van de Taartendoos.nl . In 2007 begon ze met haar taartenwebsite en maakte ze de mooiste creaties op bestelling. Vanuit haar eigen workshopruimte in Ede  geeft ze workshops voor beginners, gevorderden en kinderfeestjes. Daarnaast kan je bij de Taartendoos terecht voor al je bak en taartdecoratie benodigdheden. Ook maakt ze Taarten op bestelling. O.a. Bruidstaarten en kindertaarten.”


Tags: , , 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten