Gastblogger bij Taarten decoreren

Written by  in category 
december 13, 2017

Dineke Cost van de Taartendoos: onze nieuwe gastblogger met een passie voor zoet

9 september 2014

Wat is het fijn om iets met je eigen handen te maken. Iets waarvan de mond van je kind open valt van verbazing, iets wat zegt “dank je wel”, of wat je een herinnering geeft aan je mooiste dag. Misschien raak je er mee bekend als je in verwachting bent, trakteer je er mee op school of is het gewoon omdat iemand jarig is. Taart, daar zeg je alles mee. Ik ben Dineke Cost, 31 jaar oud en getrouwd met Laurens. Mijn grootste verantwoording is het opvoeden van twee lieve maar vooral ondeugende mannetjes (Timo van 5 en Jamie van 1). Maar daarnaast ben ik de Taartendoos en gek op bakken. Hoe is dat zo begonnen?

Dineke

Dit is Dineke van de Taartendoos

Vroeger bakte mijn vader altijd heerlijke appeltaart. Lekker zonder rozijnen, want daar hou ik niet zo van. En natuurlijk ging ik helpen met de appels mengen met de kaneel en suiker, of de restjes deeg op eten, wie kent het niet. Toen ik 21 was ben ik begonnen bij La Place. Wat veel mensen niet weten is dat daar bijna alles vers gemaakt word. Van het deeg om het brood te maken tot de appels zelf schillen voor de appeltaart. Ik heb overal gestaan maar ik wist meteen dat zoet de afdeling was waar ik me het beste bij voelde. In 2006 kregen we de sleutel van ons eerste eigen huis, met wat misschien nog wel belangrijker was: een keuken met oven! Eindelijk kon ik thuis gaan bakken.

Bruidstaart met rozen

Bruidstaart met grijze rand en rozen

Ik had mijn schoonzus wel eens zo’n marsepeinentaart zien maken en dat wilde ik ook. Ik weet nog dat ik mijn eerste marsepein gewoon bij de Jamin heb gehaald. Er was nog bijna geen bakwinkeltje te vinden. Ik was helemaal verkocht en maakte minimaal twee taarten in de week. 3D-taarten, stapeltaarten, uit een boekje of een eigen idee. Ik vond het super leuk. In 2007 ben ik een website begonnen voor mijn taarten en ben ik ze voor anderen gaan maken. Toen is ook de naam Taartendoos ontstaan.

Inmiddels heb ik een eigen workshopruimte van 30m2 in Ede met drie ovens en plek voor tien personen. Alles is roze en wit, lekker zoet. Ik maak eigenlijk van alles. Kindertaarten maar ook veel bruidstaarten. Ik vind royal icing en suikerbloemen ook erg leuk om te doen. Daarnaast geef ik workshops voor beginners, gevorderden en kinderfeestjes.Tevens verkopen we allerlei bak grondstoffen en materialen.

Bruidstaart Koffers gestapeld

Bruidstaart oude gestapelde koffers

De wereld van de taart blijft in beweging en er worden steeds weer nieuwe technieken op bedacht. Ik vind ‘lace’ erg leuk en ben nu bezig om meer met airbrush te doen. Via Taarten Decoreren hoop ik jullie wat van mijn recepten, tips en how to’s meegeven. Tot snel! Wil je meer van me zien? Kijk dan op de website www.taartendoos.nl of like mij op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen.

Tags: , , , 

No Responses

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

    De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

    Sluiten